Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.8.2016
Avoimen amk:n opiskelija

Tietoa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle

Tällä sivulla on kerrottu lisätietoja opintojen suorittamisesta sekä tietoteknisistä palveluista avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Tutustu myös Avoimen AMK:n opiskelijan oppaaseen joka lähetetään infokirjeen yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen sekä usein kysyttyihin kysymyksiin.

Opintojen suorittaminen ja arviointi

Osallistuakseen opintojakson opetukseen ja sen oppimisen arviointiin on opiskelijan ilmoittauduttava opintojaksolle annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojakson suorittamistavasta sovitaan kunkin opintojakson alussa. Mikäli opintojaksoon sisältyy kirjallinen kuulustelu, se pidetään sovittuna aikana, yleensä opetuksen päättyessä. Hylätyn opintojakson suorittaminen tapahtuu Turun ammattikorkeakoulun toimintaohjeen mukaisesti. 

Arviointiperusteet

Opintojen tavoitteiden saavuttaminen arvioidaan suullisten ja kirjallisten kuulustelujen, harjoitustöiden sekä muiden suoritusten perusteella. Avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritukset arvioidaan ammattikorkeakoulun perusopetuksessa käytössä olevien kriteerien mukaisesti. Arviointi perustuu opetussuunnitelmissa määriteltyihin tavoitteisiin ja arvioinnista vastaa opintojakson opettaja tai opettajat. 

Arvioinnissa käytettäviä asteikkoja ovat hyväksytty / hylätty sekä numeerinen asteikko: kiitettävä 5, hyvä 4-3, tyydyttävä 2-1, hylätty 0. Opiskelijalla on mahdollisuus saada tieto kuulustelussa noudatetuista arviointiperusteista Turun ammattikorkeakoulun toimintaohjeen mukaisesti.

Opintosuoritustiedot tallennetaan Turun ammattikorkeakoulun opintosuoritusrekisteriin.

 

Opintosuoritusote ja todistus

Kun opiskelija on suorittanut opintojakson valmiiksi, hän saa kirjallisen dokumentin suorittamistaan opinnoista. Avoimen ammattikorkeakoulun erillisissä opintojaksoissa opiskelleille lähetetään todistus automaattisesti, kun opettaja on kirjannut arvosanat opintorekisteriin.Tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä opiskelevat saavat opintosuoritusotteen pyytämällä sen oman tulosalueensa opintotoimistosta. Yksittäisiä arvosanoja voi tiedustella avoimen AMK:n toimistosta.

Opintoneuvonta

Opintoihin liittyvää neuvontaa saa avoimen ammattikorkeakoulun henkilökunnalta. Suosittelemme opintoneuvontaa erityisesti opiskelijoille jotka aikovat suorittaa runsaasti avoimen AMK:n opintoja, mutta myös muutaman opintojakson suorittavat ovat tervetulleita keskustelemaan opinnoistaan.

Avoimen ammattikorkeakoulun toimisto sijaitsee Turussa, Joukahaisenkatu 3:ssa (ICT-city, A-siipi, 2. kerros, huone A2062).

Opintoneuvontaan tulee varata aika sähköpostitse avoinamk[at]turkuamk.fi tai puhelimitse avoimen amk:n toimistosta (050 5985515 tai 044 9074999).

Mikroverkon käyttäjätunnus ja salasana

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija saa käyttäjätunnuksen ja salasanan Turun ammattikorkeakoulun mikroverkkoon. Opiskelijan pitää noutaa tunnus ja salasana henkilökohtaisesti opintotoimistosta. Opintotoimistojen aukiolot voit tarkistaa tästä linkistä.

Mikroverkon käyttäjätunnus toimii ainoastaan Turun AMK:n verkossa olevilla koneilla eli ammattikorkeakoulun tiloissa. (Poikkeuksena verkko-oppimisympäristö Optima, johon voi kirjautua internetin välityksellä myös muualta kuin ammattikorkeakoulun tiloista. Lisätietoa Optimasta alempana). Myös intranet Messiin kirjautuminen onnistuu muualta kuin ammattikorkeakoulun tiloista.

Opiskelija pääsee itse vaihtamaan mikroverkon salasanan joko kirjautumalla johonkin AMK:n verkossa olevalle koneelle tai Turun AMK:n verkkosivujen kautta. Jos salasana on unohtunut, voi opiskelija ottaa yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon, jossa tehdään uusi salasana. Jos salasanaa ei ole käytetty pitkään aikaan ja se on ehtinyt vanhentua (vanhenemisaika on 105 päivää), voi opiskelija joko ottaa yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon, jossa tehdään uusi salasana tai opiskelija voi kirjautua Turun AMK:n verkossa olevalle koneelle, jolloin kone pyytää automaattisesti vaihtamaan salasanan.

Verkko-oppimisympäristö Discendum Optima

Jotkut opintojaksot sisältävät verkko-opetusta, jolloin opiskelijat opiskelevat tietokoneen välityksellä. Verkko-opetuksessa on useimmiten käytössä verkko-oppimisympäristö Discendum Optima, johon kirjaudutaan mikroverkon käyttäjätunnuksella ja salasanalla internetissä osoitteessa https://optima.turkuamk.fi. Jos opintojaksolla on käytössä Optima, opiskelija pitää lisätä käyttäjäksi tarvittaviin Optiman työtiloihin. Joissakin tapauksissa opiskelijan tulee kysyä opettajalta työtilan nimi ja ottaa sen jälkeen yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon, jotta opiskelijalle voidaan tehdä tarvittavat käyttöoikeudet.

Optimaan liittyvissä ongelmatilanteissa opiskelija voi olla yhteydessä Optiman ylläpitoon sähköpostitse verkkoopetus[at]turkuamk.fi. Helpdeskin yhteystiedot löytyvät myös Optiman etusivulta.

Muut tietotekniset järjestelmät

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät pääse kirjautumaan WinhaWille -opintorekisteriin eivätkä SoleOPS-järjestelmään. Ilmoittautuminen opintojaksoille, osoitteenmuutokset ja opintosuoritustiedustelut hoituvat kaikki avoimen AMK:n toimiston henkilökunnan kautta. Poikkeuksena ovat polkuopiskelijat, jotka pääsevät kirjautumaan SoleOPSiin ja ilmoittautumaan opintojaksoille sekä tarkastelemaan arviointeja sen kautta.

Mikroverkontunnuksella ja salasanalla kirjaudutaan myös Turun AMK:n intranetsivuille Messiin, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa opiskelusta sekä esimerkiksi työjärjestykset.

Tietokoneiden käyttö ja tuki

Turun ammattikorkeakoulun atk-luokat ovat yleensä lukittuina. Opiskelijan on mahdollista anoa toimipistekohtaista kulunvalvontatunnistinta, jolla pääsee sisälle atk-luokkaan. Jos tarvitset kulunvalvontatunnistimen, ota yhteyttä toimipisteesi opintotoimistoon.

Opiskelijat saavat tukea ammattikorkeakoulun atk-laitteiden ja mikroverkon käyttäjätunnusten ongelmiin Helpdesk-palvelusta. Tukipyynnöt tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen helpdesk[at]turkuamk.fi. Sähköpostilla lähetetyistä tukipyynnöistä pitää käydä ilmi lähettäjän nimi, sähköposti ja puhelinnumero, asian kiireellisyys sekä selkeä kuvaus ongelmasta.