Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.6.2020
Kysymyksiä

Kysymyksiä opiskelusta avoimessa AMK:ssa

Mitä avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella?

Turun ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa voi suorittaa opintoja lähes kaikilta koulutusaloilta. Avoimessa AMK:ssa voi opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin sekä yamk-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja.

Pitääkö olla tietty pohjakoulutus opiskellakseen avoimessa AMK:ssa?

Avoin ammattikorkeakouluopetus on avointa kaikille niille, joilla on valmiudet suorittaa opintoja ammattikorkeakoulussa. Opiskelijaksi voi hakeutua jokainen ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta. Poikkeuksena voivat olla tietyt monimuotokoulutusten polkuopinnot.

Ylempien ammattikorkeakouluopintojen suorittamiseen vaaditaan alakohtainen alempi AMK-tutkinto tai esimerkiksi kandidaatin tutkinto.

Miten pääsen avoimen AMK:n opiskelijaksi?

Tutustu koulutustarjontaan verkkosivuillamme ja ilmoittaudu haluamallesi opintojaksolle sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Mitä opiskelu maksaa?

Turun ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa opiskelu on maksullista. Opintomaksun suuruus on 10€ / opintopiste.

Miten opinnot maksetaan?

Opintomaksu laskutetaan ilmoittautumisen perusteella opintojakson alkamisen jälkeen. Lasku lähetetään maksajalle postitse.

Voinko suorittaa tutkinnon avoimessa AMK:ssa?

Avoimessa AMK:ssa ei voi suorittaa ammattikorkeakoulututkintoa. Tutkinto edellyttää aina hakeutumista ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi.

Voinko hyödyntää avoimen AMK:n opintoja, jos pääsen suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa?

Avoimen AMK:n opinnot ovat ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman mukaisia ja vastaavat ammattikorkeakoulun tutkintovaatimuksia. Jatkaessasi tutkinto-opiskelijana ammattikorkeakoulussa, jonka avoimen opintoja olet suorittanut, voit hakea hyväksilukua suorittamillesi opinnoille.

Ammattikorkeakoulujen välillä tutkintovaatimukset vaihtelevat. Toisen AMK:n tutkintovaatimusten mukaisesti suorittamiesi opintojen hyväksiluku ja korvaavuus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Saako opintoihin opintotukea?

Opiskelu avoimessa AMK:ssa ei ole päätoimista opiskelua eikä oikeuta opintotukeen tai muihin päätoimisille opiskelijoille myönnettäviin etuuksiin, kuten opiskelija-alennuksiin.

Voinko opiskella avoimessa AMK:ssa jos olen työttömänä?

Voit opiskella työttömänä avoimen AMK:n opintoja mikäli opinnot eivät estä työn vastaanottamista. Työttömyysetuuksiin oikeutetun henkilön kannattaa tarkistaa TE-toimistosta miten paljon voi suorittaa opintoja.

Saanko opinnoista todistuksen?

Opintojesi päätyttyä voit pyytää opintosuoritusotetta avoimen amk:n toimistosta. Avoimen AMK:n järjestämistä erillisopintojaksoista lähetetään todistus ilman erillistä pyyntöä.

Tilaa uutiskirjeemme