Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.8.2016
sosionomi

Näin haet yhteishaussa

Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haetaan yhdellä lomakkeella ja koulutustarjonta sekä hakupalvelut ovat saatavilla samasta nettiosoitteesta, www.opintopolku.fi. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Yhteishaussa on mukana myös vieraskieliset koulutukset.

Osaan koulutuksista voit hakea vain ammattikorkeakoulun tai yliopiston omassa erillishaussa. Opintopolussa koulutusten esittelyteksteissä kerrotaan, miten kuhunkin koulutukseen haetaan.

Voit etsiä koulutuksia myös Turun AMK:n nettisivujen tutkintohaun avulla ja siirtyä koulutuksen sivuilta suoraan sen kuvaukseen Opintopolkuun.

Turun ammattikorkeakoulu lähettää valintakoekutsut ja valintojen tulokset sähköpostitse hakulomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Myös mahdolliset hakemusten täydennyspyynnöt lähetetään sähköisesti. Tarkkailethan sähköpostiasi sekä huolehdi ettei postilaatikko ole täynnä tai viesti mennyt roskapostiin.

Kaikki Turun AMK:n kevään 2016 yhteishaussa olevat koulutukset löydät Opintopolusta hakusanalla "turunamk-k2016" tai suoraan tämän linkin kautta.

Voit täyttää sähköisen hakemuksen joko tunnistautumattomana tai Opintopolkuun kirjautuneena tunnistautuneena hakijana. Saat oman oppijannumeron, jota voit käyttää asioidessasi korkeakoulujen hakijapalveluiden kanssa.

Osoitteesta www.opintopolku.fi löydät myös Oppijan Oma sivut -palvelun, jota voit hyödyntää koko hakuprosessin ajan. Palvelua käyttääksesi tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai Väestörekisterikeskuksen HST-kortin.

Kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun voit

 • tallentaa hakutoiveita muistilistalle
 • tallentaa keskeneräisen hakemuksen (ei vireillepano)
 • muokata hakemusta (huom. hakutoiveita ei voi muuttaa enää hakuajan jälkeen)
 • perua hakemuksen
 • seurata haun ja valinnan etenemistä (liitemuistutukset, valintakokeiden aikataulut, valinnan tulokset)
 • vastaanottaa opiskelupaikan
 • ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi

Huom! Jos et pääse tekemään jotain haluaamaasi Opintopolussa, lähetä sähköpostia Hakijapalveluihin.

Ohjeita Opintopolun käyttöön:

Oma Opintopolku (pdf)

Hakulomakkeen täyttäminen

Laita kuusi koulutusta mieluisuusjärjestykseen

Voit hakea yhdessä yhteishaussa enintään kuuteen koulutukseen, jotka sinun pitää asettaa mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeella. Tämä priorisointi on sitova, etkä voi muuttaa sitä enää hakuajan päättymisen jälkeen. Hakujärjestelmä tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa ylimmästä mahdollisesta hakutoiveestasi, johon pisteesi riittävät.

Hakija voi viranomaisen kehotuksesta tai omasta aloitteestaan muuttaa/täydentää hakemustaan (pohjakoulutus, arvosanat, työkokemuskuukaudet, yhteystiedot yms.).

Jos et voi hakea sähköisesti

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta hakea sähköisesti, voit hakea myös paperisella hakulomakkeella. Voit tilata paperisen yhteishaun lomakkeen korkeakoulujen hakijapalveluista hakuaikana. Lomaketta tilatessasi ilmoita kaikki koulutukset, joihin haet (korkeakoulun ja hakukohteen nimi) sekä postiosoitteesi.

Hakija on vastuussa hakemuksen ja liitteiden saapumisesta annetussa määräajassa. Ammattikorkeakoulu ei vastaa puutteellisista tai viivästyneistä hakemuksista tai niiden liitteistä.

Tarkemmat ohjeet hakemiseen löydät Opintopolusta.

Valinnan tulokset ja kiintiöt

 • Kevään 2015 haussa ensikertalaisten osuuden vaihteluväli eri koulutuksissa 65,9-94,1%.

 • Ensikertalaisten kiintiöt tulevat käyttöön AMK- tutkintoon johtavissa suomenkielisissä päivätoteutuksen koulutuksissa kevään 2016 yhteishaussa. Poikkeuksena kulttuurialan koulutukset, joissa kiintiöt ovat käytössä ainoastaan Medianomi (AMK) journalismi ja Muotoilija (AMK) koulutuksissa.

 • Ensikertalaisten kiintiöt ovat Turun amk:ssa kevään 2016 haussa 75%.

 • Kiintiöt eivät koske monimuoto- tai vieraskielisiä koulutuksia eikä YAMK-tutkintoja.

Pääset tarkistamaan oman valintasi tulokset Oma Opintopolku -palvelusta, kun valinnan tulokset on julkaistu (voit tarkistaa aikataulusta , milloin valinnan tulokset julkaistaan). Lisäksi saat  Opetushallituksen tulosilmoituksen, jossa kerrotaan valintasi tulos. Jos olet jäänyt varasijalle, niin voit tulla valituksi ja sinun on hyvä käydä välillä tarkistamassa Oma Opintopolku -palvelussa, mikä on valintasi tilanne. Turun ammattikorkeakoulu ilmoittaa opiskelijaksi hyväksymisestä sähköpostitse. Sähköpostitse lähetetyssä hyväksymisilmoituksessa on ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin, hakijan vastuulla oleviin käytänteisiin.

Jos sinut valitaan opiskelijaksi, sinun pitää vielä ottaa opiskelupaikkasi vastaan ja ilmoittaa läsnäolotietosi Oma Opintopolku-palvelussa. Kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista pitää toimittaa Turun ammattikorkeakoulun Hakijapalveluihin annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikka perutaan mikäli et toimita tarvittavia tutkinto- ja/tai työtodistuksia. Katso tarkemmat ohjeet sivulta Liitteiden toimitus.

Lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta Opintopolussa.