Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.2.2021
muotoilija

JOO-opinnot Turun ammattikorkeakoulussa

Turun yliopiston, Åbo Akademin, Diakonia-ammattikorkeakoulun, Yrkeshögskolan Novian ja Humanistisen ammattikorkeakoulun tutkinto- ja vaihto-opiskelijat voivat hakea määräaikaista oikeutta suorittaa tutkintoonsa sisällytettäviä JOO-opintoja Turun ammattikorkeakoulussa (JOO = joustava opinto-oikeus).

JOO-opintoja suorittavat opiskelijat osallistuvat opintojaksojen normaaliin opetukseen ja suorittavat samoja opintoja ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoiden kanssa. JOO-opintoja suorittamalla ei voi saada tutkintoa Turun ammattikorkeakoulusta.

Vain yliopistoon/ammattikorkeakouluun läsnäolevaksi ilmoittautunut opiskelija voi osallistua opetukseen tai kuulusteluihin. JOO-opinnot tulee voida liittää opiskelijan tutkintoon, joten niitä ei voi suorittaa enää valmistumisen jälkeen. Oikeutta JOO-opintoihin ei myönnetä opiskelijalle, jolla on ennestään tutkinnon suoritusoikeus Turun ammattikorkeakoulussa ja jonka opinnot ko. tutkintoon ovat kesken.

Voit tutustua opintotarjontaamme opinto-oppaasta.

Opinnot virtuaaliammattikorkeakoulussa tai avoimessa ammattikorkeakoulussa eivät kuulu JOO-sopimuksen piiriin. Opintotukea haetaan oman kotiyliopiston/kotiammattikorkeakoulun kautta hakijan alkuperäiseen tutkintoon. JOO-opintoja suorittava ei voi liittyä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakuntaan.

Lisätietoja:
Suunnittelija puh. 050 5985 515 tai 050 9074 999
sähköposti joo@turkuamk.fi, Joukahaisenkatu 3 A

HUOM! Ohjeet Turun AMK:n opiskelijoille löytyvät Messistä --> opiskelu.  

Päätös opinto-oikeudesta ja ilmoittautuminen

Opinto-oikeuden JOO-opintoihin Turun ammattikorkeakoulussa myöntää hakemuksen perusteella kyseisen koulutusohjelman koulutuspäällikkö. Tieto päätöksestä ja ilmoittautumisohjeet toimitetaan opiskelijalle lomakkeessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Opiskeluoikeus koskee vain niitä opintoja, joihin opinto-oikeus on saatu. 

Opintojen suorittamisoikeus astuu voimaan silloin, kun Turun ammattikorkeakoulu on myöntänyt opinto-oikeuden opiskelijan kotiyliopiston/kotiammattikorkeakoulun puoltamille opinnoille. Opinto-oikeus on voimassa päätöksessä mainitun ajan (enintään 2 vuotta) tai enintään niin kauan kuin opiskelijalla on tutkinto-opiskeluoikeus kotiyliopistossaan / kotiammattikorkeakoulussaan.

Virallinen opintosuoritusote

Virallisen opintosuoritusotteen opiskelija saa Turun AMK:n Avoimesta ammattikorkeakoulusta, Joukahaisenkatu 3 A, 20520 Turku. Opiskelija huolehtii itse suoritusten kirjaamisesta kotiyliopiston / kotiammattikorkeakoulun opintorekisteriin.  

Ohjeet Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Humanistisen ammattikorkekoulun opiskelijoille

Hakuaika syyslukukaudella alkaviin opintoihin päättyy 30.4. ja kevätlukukaudella alkaviin opintoihin 31.10.

Haku Turun Yliopiston, Åbo Akademin ja Humakin opiskelijoille tapahtuu sähköisesti osoitteessa:https://haku.joopas.fi/ Liitä hakemukseen opintosuoritusote. Korkeakoulu päättää tapauskohtaisesti, mitä opintoja se puoltaa.

Ohjeet Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian opiskelijoille

JOO-opintoihin ammattikorkeakoulujen välillä on jatkuva haku. 

Hae opintoihin vähintään kuusi viikkoa ennen opintojen alkamista. Huomioi aikataulussa loma-ajat: hakemuksia ei käsitellä 1.6.–31.7. välisenä aikana.

Liitä hakemukseen opintosuoritusote. Pyydä opinto-oikeuden hyväksymistä varten hakulomakkeeseen varattuun tilaan oman kotiammattikorkeakoulusi puolto. Ammattikorkeakoulut päättävät tapauskohtaisesti, mitä opintoja ne puoltavat.

  • Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat toimittavat hakemukset oman opiskelupaikkansa opintotoimistoon, josta hakemus menee omalle opinto-ohjaajalle puollettavaksi. Opinto-ohjaaja toimittaa puolletun hakemuksen eteenpäin Turun toimipisteeseen.
  • Yrkeshögskolan Novian opiskelijat toimittavat hakemukset opintopäällikölleen puollettavaksi ja sen jälkeen Yrkeshögskolan Novian Turun kampuksen opintotoimistoon (Nunnankatu 4, 20700 Turku).