Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.8.2016
teatteri-ilmaisun ohjaaja

Opiskeluhyvinvointi

Opiskelun aloittaminen on muutos nuoren tai aikuisen elämässä. Opiskelu vie ison osan päivästä. Kun muu elämä on kunnossa, on opintojen suorittaminen helpompaa.


Terveydenhoitopalvelut

Opiskeluterveydenhuolto kattaa kansanterveyslain mukaiset maksuttomat palvelut, joita ovat:

  • yleislääkäri
  • terveydenhoitaja
  • psykologi
  • laboratorio
  • röntgen.

Hammashuolto on maksullinen 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Psykologin, röntgenin ja laboratorion palveluihin tarvitaan lähete.

Turussa opiskelevat

Turussa opiskelevat ammattikorkeakoulun opiskelijat kuuluvat Turun kaupungin hyvinvointitoimialan opiskeluterveydenhuollon piiriin kotikunnasta riippumatta. Turun toimipisteiden opiskeluterveydenhuolto toimii keskitetyissä tiloissa osoitteessa Työterveystalo, Hämeenkatu 10, 3 krs.

Turun alueellisilla terveysasemilla käynneistä on maksuvapautus Turussa kirjoilla olevilla opiskelijoilla. Opiskelijakortti kannattaa olla mukana. Turussa asuvat ulkopaikkakuntalaiset joutuvat maksamaan käynneistä terveyskeskusmaksun.

Loimaalla ja Salossa opiskelevat

Loimaalla ja Salossa opiskelevat opiskelijat käyttävät kyseisen opiskelupaikkakunnan opiskeluterveydenhuollon palveluita, vaikka olisivatkin turkulaisia.

 

Vakuutusturva

Turun kaupunki on vakuuttanut ammattikorkeakoulun opiskelijat sellaisten tapaturmien varalta, jotka tapahtuvat käytännön opetustilanteissa. Käytännön opetuksena tai harjoitteluna pidetään niitä olosuhteita, joissa opetuksen tai harjoittelun voidaan ajatella vastaavan käytännön työskentelyä kyseisessä ammatissa.

Käytännön harjoittelutyöksi katsotaan myös opetussuunnitelmaan sisältyvä palkaton harjoittelu ulkopuolisella työpaikalla. Palkaton opinnäytetyön tekeminen yritykselle yrityksen tiloissa voidaan rinnastaa palkattomaan harjoitteluun ja kuuluu vakuutuksen piiriin.

Vakuutus ei korvaa välitunneilla tai koulumatkoilla sattuneita tapaturmia.