Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.10.2020
Uusi opiskelija, kevään yhteishaku 2016

Uusi opiskelija, toimi näin:

  1. Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ja ota paikkasi vastaan 15.7.2016 klo 15 mennessä. Jos otat paikan ehdollisesti vastaan ja jonotat ylempään hakutoiveeseen, katso lisätiedot sivulta Usein kysyttyä.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolussa viimeistään 15.7.2016 kello 15.00 tai 14 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta. Lisätietoa rajoitetusta poissaolo-oikeudesta on alempana.
  3. Toimita haussa ilmoittamistasi tutkinto- ja työtodistuksista kopiot hakijapalveluihin 15.7.2016 klo 15 mennessä tai 14 vuorokauden sisällä valituksi tulemisesta sähköisen lomakkeen kautta https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/15/lomake.html. Haussa ilmoittamasi tutkinto- ja työtodistuskopiot tarvitaan, jotta hakulomakkeella antamasi tiedot voidaan tarkistaa. Huom. valittujen ei tarvitse toimittaa suomalaisen ylioppilastutkinnon todistusta eikä lukion päättötodistusta. Jos valittu ei kuitenkaan ole suorittanut ylioppilastutkintoa ja hakee ainoastaan lukion päättötodistuksella, tulee lukion päättötodistus toimittaa. Jos et toimita kopioita, tarjottu opiskelupaikka perutaan.

Lisätietoja liitteiden toimittamisesta http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/liitteiden-toimitus/

Mikäli tulet hyväksytyksi 1.7.2016 jälkeen, sinulla on 14 vuorokautta hyväksymispäivämäärästä aikaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi Opintopolussa ja toimittaa todistuskopiot hakijapalveluihin sähköisen lomakkeen kautta https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/15/lomake.html.

Poissaolo-oikeus

Ensimmäisen vuoden opiskelija voi siirtää opintojen aloitusta vain hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttävät syyt ovat:

  • asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukainen palvelu
  • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaa
  • oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloituksen

Todistus poissaoloon oikeuttavasta syystä tulee toimittaa hakijapalveluihin todistuskopioiden yhteydessä sähköisellä lomakkeella. Toimita poissaolon syystäsi joko palvelukseenastumismääräyksen kopio, päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainrahasta tai kopio neuvolakortista tai lääkärintodistus, jossa määrätty sairausloma näkyy. Mikäli et toimita vaadittua dokumenttia, opiskelupaikkasi voidaan perua.

Lue Opiskelun aloitus -sivulta tiedot siitä, missä ja milloin opinnot alkavat. Opintojen aloituspäivänä ota mukaan alkuperäiset todistukset ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Aiemmin toimittamiasi kopioita verrataan alkuperäisiin, ja vasta tämän viimeisen vertailun jälkeen opiskelupaikka on varma. Jos et toimita alkuperäisiä todistuksia opintojen alussa, tarjottu opiskelupaikka perutaan.

Testiosio

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.